Објавување

ПОЧАТ ПИСАТЕЛО ЗА СЛОБОДА

Приказни за тешкотии и надеж од следната генерација

The Freedom Writers со Ерин Грувел

ИЗЛЕЗ СЕГА!

Што правиме

обука

Институтот за наставници на слободата писатели
им помага на воспитувачите да ги зајакнат сите свои ученици.

Теренски

Freedom Writer Outreach Настаните не се само презентации.
Тие се искуства кои го менуваат животот.

Наставната програма

Овие книги и ресурси им помагаат на воспитувачите
#BetheTeacher сакаат да го видат во светот.

Стипендии

Вашата донација за Фондот за стипендирање на писателите на слободата
им помага на студентите од првата генерација да ги исполнат своите соништа.

Кои сме ние

Црно-бела корица од дневникот на писателите на слободата на 10-годишнината

Нашата приказна

Во 1994 година, Лонг Бич беше расно поделена заедница исполнета со дрога, војување со банди и убиства, а тензиите на улиците беа пренесени во училишните сали. Кога идеалистичката наставничка од прва година Ерин Грувел влезе во соба 203 во средното училиште Вилсон, нејзините ученици веќе беа означени како „ненаучи“. Но Грувел веруваше во нешто повеќе...

Основач и едукатор и авторка на Фондацијата Freedom Writers, Ерин Грувел

Ерин Грувел

Ерин Грувел е учителка, автор и основач на Фондацијата Freedom Writers. Негувајќи ја образовната филозофија која ја вреднува и промовира различноста, Ерин ги трансформираше животите на своите ученици. Преку Фондацијата Freedom Writers, таа моментално ги учи едукаторите ширум светот како да ги имплементираат нејзините иновативни планови за часови во нивните училници.

Оригинални писатели на слобода кои се домаќини на Институтот за наставници на слободата писатели во хотелот Маја во Лонг Бич Калифорнија

Писатели за слобода

На првиот ден од средното училиште, учениците на Ерин Грувел имале само три заеднички работи: го мразеле училиштето, се мразеле и ја мразеле неа. Но, сето тоа се променило кога ја откриле моќта на раскажувањето на нивните приказни. Наспроти сите шанси, сите 150 од нив дипломираа, станаа објавени автори и започнаа светско движење за промена на образовниот систем каков што го знаеме.

Поврзете се

Слушајте го Подкастот

Подкастот Freedom Writers е емисија за
образованието и како тоа може смени го светот.

Дали сте знаеле?

Вашата организација може да биде домаќин на документарна проекција со прашања и одговори со Ерин Грувел и Freedom Writers.

Freedom Writers Story from the Heart Документарен плакат Транспарентност за Freedom Writers and Freedom Writers Foundation.

Контактирајте не

Јавете ни се или испратете ни белешка! Нашиот внимателен персонал ќе ви одговори лично.

Донирајте

Подарок за совпаѓање Грант за волонтери информации обезбедени од
Овозможено од Double the Donation

Ти можеш
Направи разлика

Вашата донација директно ги поддржува нашите напори за зајакнување
едукаторите подобро да им служат на своите најранливи ученици.